Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

Määritelmät: tuutorointi ja mobiiliteknologia

Posted by mottu : 27.03.2009

Projektin Workshopissa 30.3.2009 määriteltiin Mottu-projektille yhteisesti käsitteet tuutorointi ja mobiiliteknologia seuraavasti:

Tuutorointi

Tavoite
Tavoitteena on tukea opiskelijan opintopolkua, yhteisöllisyyttä sekä opiskelijan henkilökohtaista ja ammatillista kasvua. Tuetaan myös opis­kelijan vahvuuksien ja oppimisvalmiuksien kehittymistä.

Toteutus
Tuutorointi on tiedottamista, neuvontaa ja suunnitelmallista sekä ta­voit­teellista oppimisprosessin ja opiskelun ohjausta.

Tuutoroinnin toteutuksessa on tärkeää, että kaikki opiskelijat ja myös heidän erityistarpeensa huomioidaan eikä ketään jätetä tuuliajolle missään opintopolun vaiheessa.

Toteuttajat
Vastuu koordinoinnista kuuluu ohjauksen vastuuhenkilöille esim. opoille. Tuutorointia toteuttavat pääasiassa opettajatuutorit, jotka voivat käyttää apunaan vertais-/opiskelijatuutoreita. Tuutorointi kuuluu koko henkilöstölle.

Toteutustavat
Tuutorointi toteutetaan sekä ryhmä- että yksilötuutorointina. Tuutorointia toteutetaan sekä kasvokkain että tietoverkkojen välityksellä.

Verkkotuutoroinnin apuvälineet
Tuutoroinnissa voidaan käyttää verkko-oppimisympäristöä (esim. Moodle), sähköpostia, verkkokokousjärjestelmä (esim. ACP) ja mobiiliteknologiaa.

Mobiiliteknologia

Mitä on?
Mobiiliteknologia on aina haluttaessa mukana olevaa viestintäteknologiaa, joka mahdollistaa tietoverkkojen käytön, etätyöskentelyn ja ihmisten välisen kommunikoinnin missä tahansa.

Mitä haasteita/vaatimuksia?
Mobiiliteknologian tulee olla helppokäyttöistä, ymmärrettävää ja taloudellista. Kaikilla tulee olla tasavertaiset mobiiliteknologian käyttömahdollisuudet.

Mobiiliteknologian käyttö tulee olla opettajille sekä opiskelijoille kannustavaa ja lisäarvoa tuottavaa:
”Mitä kiistatonta hyötyä tästä mulle on?”

30.3.2009 Workshop, Kuopio

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: