Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

ETB9ST

Posted by Pentti Ojajärvi : 17.09.2009

ETB9ST-ryhmän kokemukset mTuutori-sovelluksen käytöstä.

Klikkaa Jätä kommentti ja kirjoita omat mielipiteesi

Mainokset

54 vastausta to “ETB9ST”

 1. Sanna Pasanen said

  Alkukysely oli ihan hyvä, sillä muuten ei olisi välttämättä tullut ajatelleeksi ko. asioita ollenkaan.

 2. Markku Riekkinen said

  Testataanpa nyt sitten tätä blogia. Hyvää joulua ja mieleenpainuvia hetkiä jännittävän mobiilituutoroinnin parissa vuodelle 2010!

 3. Tähän astisen perusteella mTuutori on toteutuessaan kätevä lisä opiskelijan tukijärjestelmään. Itse täytin alkukyselyn Internetissä eikä mitään ongelmia ilmaantunut. Hyvät joulut vaan kaikille!

 4. Pasi Saastamoinen said

  Alkukysely oli ihan hyvä ja toimi ilman ongelmia. Täytin kyselyn internetissä, koska puhelimellani tämä on mahdotonta!

 5. Sauli Ryynänen said

  Alkukysely muuten Ok, mutta kaikki kysymykset eivät näkyneet vastattaessa puhelimella.

 6. Joonas Rissanen said

  Kyselyyn vastasin netissä. Vastailu sujui ongelmitta ja vaikutelma oli asiallinen.

 7. Joni Pekkonen said

  Kyllähän nuo hommat tuolla toimii ja netissä ainakin pysty kyselyn ongelmitta täyttämään, mutta itse en vielä ole oikein tiedä onko tästä projektista nyt niin paljoa hyötyä. Saa nähdä sitten miten hommat tästä kehittyy.

 8. Eetu Toivonen said

  Ensimmäiseen kyselyyn vastasin netissä ja toimi ongelmitta. Jos sattuu tulemaan lisää kyselyjä, niin voisin kokeilla vastata niihin puhelimellani.

 9. Leevi Savolainen said

  Nykyisellä (vanhalla) kännykällä ei mTuutori toimi, joten verkon kautta tuo kysely tuli täytettyä ilman suurempia ongelmia.

 10. Sanna Pasanen said

  Netissä kyselyihin vastaaminen on ehkä kuitenkin helpompaa, kuin kännykällä, eikä maksa mitään, vaikkakin hinta on mobiiliversiossa minimaalinen. Jos halutaan mahdollisimman suuri vastausprosentti, niin melkeimpä kyselyyn on käytettävä osa oppitunnista.

 11. Pasi Saastamoinen said

  Moodlen kautta tuli taas vastattua. Hyvä kysely (kysyttiin hyviä ja järkeviä kysymyksiä). Kysely voisi tietysti olla vähä pidempi ja syvällisempi.

 12. Kevään ensimmäinen kysely täytetty netin puolella. Kyselyn runkoa oli parannettu ja se oli selkeämpi. Loppuun ennen vastausten tallentamista voisi lisätä sivun, jossa näkyisi omat vastaukset.

 13. Matti Saarinen said

  Netin kautta vastailin. Pari kertaa ollut ongelmia saada sivusto auki, mutta itse kyselyt kyllä toimineet ongelmitta.

 14. Joni Pekkonen said

  Moodlen kautta vastailin. Kuten tuossa aikaisemmin mainittiin niin lopussa voisi olla eräänlainen yhteenveto vastauksista viimeistä silmäilyä varten. Muuten kyllä oli suht selkeä kysely.

 15. Markku Riekkinen said

  Kyllä näillä kyselyllä voi hyvin kartoittaa opiskelijoiden yleistä tuntumaa opiskeluun, kuten ”onko alussa ollut paljon vaikeuksia ja missä aineissa”. Moodle-kyselyyn ei kulu paperia eikä aikaa oppitunnilta, kun sen voi tehdä omalla ajallaan anonyymisti. Moodle-softa kai myös tekaisee kyselyiden tuloksista pari kaaviota, joista kurssin vetäjä näkee nopeasti vastausten yleisen suunnan. Itseäni ei muuten kiinnosta käyttää kännykkää tällaiseen, eikä sellaista luuria minulla olekaan.

 16. Santeri Saha said

  Vastasin sekä aloituskyselyyn että siihen toiseen selaimen kautta. Ihan hyvä oli vastailla ja kysymykset oli asiallisia.

 17. Erno Voutilainen said

  Alkukysely ja kysely 1 toimivat moodlen kautta hienosti. mTuutori ei jostain syystä toimi puhelimella. Asetusten räplääminen ei ole toistaiseksi tuottanut tuloksia.

 18. Tapio Väisänen said

  Vastasin Moodlen kautta ja varsin selkeä kysely oli. Muuten ei oikeastaan ole mitään kommentoitavaa, mutta sama ”salasanabugi” näyttäisi olevan tässäkin moodlessa, ainakin itse voin jättää omasta salasanastani muutaman merkin pois ja homma toimii silti varsin mallikkaasti.

 19. Jarno Partanen said

  No eipä tästä voi vielä kovin paljon sanoa, kun ollut lähinnä vain noita kyselyitä tuolla.

  Kännykän kautta en ole vastannut enkä näe erityistä tarvatta tälläiselle kännykässä.

 20. Sanna Pasanen said

  Vastailin tuohon uusimpaan aika lyhyeen kyselyyn taas moodlen kautta ja hyvin toimi. Vaihtoehtoja olisi jossain kohtaa voinut olla enemmänkin.

 21. Joonas Rissanen said

  Viimeinen kysely (Moodlen kautta) oli hyvä ja siinä kysyttiin tähdellisiä asioita. Hyvä myös, että oppilailta kyseltiin palautetta lukuvuodesta, mutta kommentti-ikkuna oli aika pieni.

  Itse en kännykällä varmaan tällaista koskaan tule täyttämään muuta kuin lähinnä huvin vuoksi. En näe siinä oikeaa hyötyä, koska yleisesti voisi olettaa, että varsinkin tietotekniikan opiskelijoilla on kaikilla tietokoneet ja internet-yhteys, mitä käyttää.

  Ideana tämä moodle-kysely on ollut toimiva ja kyllä näihin vastaa aina varsinkin, jos kysymykset tuntuvat hyödyllisiltä.

 22. Pasi Saastamoinen said

  Moodlen kautta tuli vastattua ja toimi taas ilman ongelmia. Se ikkuna olisi tosiaan voinut olla isompi! Muuten ihan asiallinen kysely ja näköjään tuo tekstiviestisysteemi toimii moitteettomasti.

 23. Mikko Parviainen said

  Huhtikuun kysely täytetty.

  Tämä taisi olla ensimmäinen laatuaan, jossa oikeasti kysyttiin asiaa, eikä siitä vierestä, kuten halukkuutta tuutoropettaja-tapaamiselle. Siihen tarkoitukseen varsin hyvä systeemi, mutta kuten moni on jo sanonut, tuskin tulen tällaista puhelimen kautta koskaan käyttämään.

 24. Santeri Saha said

  Huhtikuun kyselyyn tuli vastailtua.

  Vastasin netin kautta, mutta ilmoituksen siitä että kysely oli tullut luin puhelimella mikä oli kätevä juttu. Kysymykset olivat olivat hyvät.

 25. Otto Pennanen said

  Ekaan kyselyyn vastasin puhelimella ja toimi ihan ok.
  Huhtikuun kyselyyn en pystynyt vastaamaan puhelimella kun ei
  tue tuota uutta puhelinta tämä softa. Molemmat tavat on siis
  kokeiltu ja netinkautta vastattuna hieman helpompaa ja nopeampaa
  mutta ei se mobiiliversiokaan huono idea ole.

 26. Erno Voutilainen said

  Huhtikuun kyselyyn vastasin moodlen kautta. Softa ei pelitä puhelimessa edelleenkään. Viesti kyselystä tuli perille sekä puhelimeen tekstiviestinä että sähköpostiin. Näiltä osin homma ok. Kuten edellä mainittu, kyselyn kysymykset olivat asiallisia.

 27. Eetu Toivonen said

  Huhtikuun kyselyyn vastasin mTuutorilla. Puhelimeni on nokia 6300i ja ohjelman käyttö sujui ongelmitta.
  Ohjelma tuntui yksinkertaiselta käyttää, mutta pidin huonona sitä, ettei sivulla olevaa pitkää tekstiä voinut vierittää manuaalisesti.

 28. Joni Pekkonen said

  Huhtikuussa vastailin netin kautta. Viesti kyselystä tuli perille sekä sähköpostiin että puhelimeen. En kyllä vieläkään näe kovin paljoa käytännön järkeä tässä projektissa, mutta ehkä se johtuu siitä että sitä ei ole vielä kunnolla otettu käyttöön.

 29. Erno Voutilainen said

  ”Syksy 2010” -kyselyyn vastasin moodlen kautta. Käytössä edelleen sama puhelin jolle en onnistu asentamaan mTuutoria. Kyselyn kysymykset ok. Ilmoitus kyselystä tuli tekstiviestillä perille.

  – Erno Voutilainen
  – ETX9SN (ent. ETB9ST)

 30. Joonas Rissanen said

  Sain tekstarin ja vastasin syksyn kyselyyn onnistuneesti Moodlen kautta. Kysymykset ihan tähdellisiä paitsi mietin, mikä idea oli ”kirjoitatko blogiin” kysymyksellä.

 31. Santeri Saha said

  Kyselyyn vastattu netissä, ilmoitus tuli tekstiviestillä eipä siinä kai muuta.

 32. Sanna Pasanen said

  Tekstari tuli onnistuneesti puhelimeen ja vastailinkin kyselyyn jo moodlen kautta. Edelleenkään en ole hankkinut puhelinta, jossa tuo mTuutor toimisi.

 33. Otto Pennanen said

  kysely ihan jees.. laajempiinkin voisi vastailla. Puhelin ei tue mokomaa mTuutoria joten moodlen kautta joutui vastailemaan.

 34. Viesti tuli ja vastasin moodlen kautta. Pitäisi varmaan joskus kokeilla puhelimellakin josko se onnistuisi sillä…

 35. Eetu Toivonen said

  Viesti tuli puhelimeen ja vastasin kyselyyn moodlen kautta.
  Olisin vastannut mTuutorilla, mutta minulla ei ole ollut mahdollisuutta käyttää wlan:ia.

 36. Pasi Saastamoinen said

  Viesti tuli perille ja moodlen kautta vastasin. Ihan hyviä kysymyksiä oli!

 37. Joni Pekkonen said

  Tuli perille ja muistutuksen jälkeen kävin vastailemassa Moodlen kautta. Kysely näky ihan hyvin ilman ongelmia.

 38. Sauli Ryynänen said

  Kännykkään tuli viesti aikaisemmin, vastasin moodlen kautta nyttemmin. Ei ongelmia.

 39. Matti Saarinen said

  Kommentoin vähän myöhässä, mutta viesti tuli perille ja vastailin moodlen kautta. Ei ollut ongelmia.

 40. Sanna Pasanen said

  Kehitysehdotuksia en nyt keksi, mutta hyvää on tottakai se, että kyselyihin yms. voi vastata kotona tai ihan missä vaan sattuu olemaan. Puhelin tosin rajoittaa vastaamista, jos ei halua investoida siihen hirveästi, eikä siinä silloin toimi tämä mobiilisovellus.
  Tekstiviesti uusista kyselyistä ja tapahtumista kurssilla on ollut kätevä, ja asia ei pääse niin helposti unohtumaan. Sovellus toimii ainakin ”mielipide”kyselytyyppisessä tilanteessa ja palautteen annossa.

 41. Erno Voutilainen said

  Vastasin lokakuun kyselyy testi-moodlen kautta. Vastaamisessa ei ongelmia. Kyselyjen toteuttamiseen ja muuhun vastaavaan tiedonkeruuseen tämä mTuutori toimii kyllä hienosti. Viesti tuli puhelimeen 20 maissa illalla eli juuri niin kuin pitikin. Kuten aikasempien kyselyjen kohdalla, en ole muutaman ensimmäisen mTuutorin asennusyrityksen jälkeen yrittänyt asentaa sitä puhelimeen (en tiedä onko softalle tehty missään välissä mitään korjailuja, ts. voisiko se nyt toimia jos yrittäisi uudestaan). Uudemman ja datayhteydellisen luurin hommaamisen jälkeen ohjelma varmasti toimisi. Nykyisen puhelimen malli siis Samsung SGH-L700.

 42. Kari Kokkonen said

  Minullepa ei tullut minkäänlaista viestiä puhelimeen, jota jäin vähän ihmettelemään. Olisi ollut ihan kiva testailla tuota ohjelmaa Android-käyttiksellä, jos se sillä vain toimii. Odotellaan nyt vielä, jos se viesti jotain kautta perillekin tulisi.

 43. Ajattelin kerrankin kokeilla tätä sovellusta puhelimella (LG KU990). Lataaminen ja asennus onnistuivat, mutta kun koitin kirjautua, niin tuli ilmoitus yhteysvirheestä. En muista tarkkaa virheilmoitusta, enkä nää sitä enää, koska kun sammutin ja koitan käynnistää ohjelman uudestaan, ohjelma jäätyy Tervetuloa-ikkunaan. Eli se siitä. Vastasin kyselyyn kuitenkin testi-moodlessa.

 44. Eetu Toivonen said

  Lokakuun kyselyyn vastasin puhelimellani (nokia 6300i).
  Kyselyn lähettämisen jälkeen en ainakaan huomannut mitään ilmoitusta onnistuiko lähetys vai ei.
  Sen lisäksi tämä kysely jäi näkyviin kyselylistaan, joten jäin hieman epäilemään onnistuiko lähetys.
  Sammutin ja käynnistin sovelluksen uudestaan ja linkki oli kadonnut, joten taisi se sitten onnistua.
  Ohjelma on helppokäyttöinen ja toimivuudeltaan hyvä, lukuunottamatta edellistä ongelmaa.

 45. Pasi Saastamoinen said

  Moodlen kautta tuli vastattua. Eipä taaskaan mitään moitteita. Lopussa voisi olla jonkinlainen yhteenveto vastauksista!

 46. mTuutori on toiminut moitteettomasti Nokian E90:ssa. Kyselyihin vastaaminen on ollut helppoa ja alustaa voidaan varmasti tulevaisuudessakin höydyntää erinäisiin tarkoituksiin.

 47. Joni Pekkonen said

  moodlen kautta vastailin ja ongelmitta toimi. Kuten aiemmin on jo mainittu niin joku yhteenveto lopussa josta näkisi omat vastaukset/kaikkien vastaukset olisi kiva lisä.

 48. Matti Saarinen said

  Moodlen kautta vastasin, ei ollut ongelmia.

 49. Leevi Savolainen said

  Vastasin moodlen kautta. Tuo aiemmin mainittu yhteenveto lopussa olisi ihan mukava nähdä.

 50. Milja Paananen said

  Puhelimeni on HTC Desire, eikä siihen voi asentaa mTuutori-sovellusta. Aikaisemmassa LG:n puhelimessani sovelluksen asennus ei onnistunut myöskään. Ilmoitukset uusista kyselyistä tulevat kuitenkin puhelimeen. Vastailin kyselyihin testimoodlen kautta.

 51. Santeri Saha said

  Vastasin moodlen kautta viime kyselyyn vaikka vahingossa laitoin kyselyssä että mobiilisti. Joten yhteenveto vastauksista olisi ihan ok ettei kävisi samalaisia vahinkoja kuin minulle. Muita juttuja ei tulekkaan mieleen..

 52. Mikko Mulju said

  Pitikös sieltä tulla jokin uusi kysely? minulla näkyy vain se syksy 2010 kysely kahteen kertaan ja toiseen pystyy vastaamaan niin monta kertaa kuin huvittaa. Vastaukset menee mTuutorin kautta ja alustana symbian s60 5th.

 53. Mika Korhonen said

  saako ne opintopisteet tätäkautta? Vai mihinkä pitää käydä kirjoittelemassa?

 54. Arto Pärnänen said

  Vastasin kyselyihin aina moodlen kautta, joten en osaa sanoa miten mobiiliversio toimii. Moodlessa ei tullut vastaan mitään ongelmia kyselyyn vastatessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: