Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

ETA9ST

Posted by Pentti Ojajärvi : 17.09.2009

ETA9ST-ryhmän kokemukset mTuutori-sovelluksen käytöstä.

Klikkaa Jätä kommentti ja kirjoita omat mielipiteesi

Mainokset

31 vastausta to “ETA9ST”

 1. Kalevi Kolehmainen said

  Tähän haluaisin ETA9ST -ryhmältä kommentteja mTuutorin ja testi-moodlen käytöstä. Terv. Kalevi

 2. Petra Kylmämaa said

  Testimoodlesivu toimi iPhonella virheettömästi (kun javan laittoi päälle), mutta mTuutori sovellusta en saanut ladattua. Klikkasin linkkiä ja safari antoi virheen ”Tiedostolataus epäonnistui; Safari ei voi ladata tätä tiedostoa”. Myöskään kommentointi wordpressiin ei onnistunut, sivusto aukesi mutta kommentin kirjoittaminen ei onnistu, safari jäi vaan lataamaan kirjoituskenttää. Käytössä iPhonesta uusi S-malli.

 3. Matti Ilvonen said

  Testimoodlea en ole kokeillut kännykällä. mTuutorin sain toisella yrityksellä toimimaan ja vastasin ikäkyselyyn kännykällä. Näytti pelaavan ihan hyvin. Tosin kännykällä kun vastasin ja kysymys oli mikä koulutuspohja minulla on asteikolla 1-4 niin oli vaikea vastata kun kännykällä vastatessa ei niitä vaihtoehtoja nähnyt. Piti luntata sähköpostista sitten.

  Jos tässä saa ihan rehellinen olla niin en oikein ymmärrä tämän testimoodlen ja mTuutorin tarkoitusta. Mitä hyötyä näistä on kenellekään? Jos tämä on vielä kehitysasteella niin mihin tätä on tarkoitus tulevaisuudessa käyttää? Tuutorointiin? Mielestäni perinteinen face to face tuutorointi toimii paljon paremmin kuin tällaiset kännykkäsovellukset.

  Eipä tässä muuta. Hyvää lähestyvää Ystävänpäivää ja jatkuvaa pakkastalvea. ;D

 4. mottu said

  hei, minusta on erittäin hyvä ette tuotte kaikenlaisia kommentteja tänne, niin hyviä kuin huonoja ja myös kehittämisideoita.
  mTuutorin tarkoitus on olla F2F:n tuutorinnin lisä, sillä ei ole tarkoitus missään nimessä poistaa F2F tuutorointia. Tämä sovelluksen avulla voimme antaa opiskelijoille ohjausta opiskeluprosessin eri vaiheessa, tukea, motivoida ja aktivoida opiskelijoita opiskelussa. Ohjausta voidaan antaa enemmän esim. harjoittelun aikana, opinnäytetyöprosessiin liittyen ja sellaista ohjausta minkä kukin opettaja katsoo opiskelijalle tai ryhmälle tarpeelliseksi suhteessa opiskeluvaiheeseen.
  Tässä vaiheessa toimimme vielä testimoodlen puolella, mutta jatkossa on tarkoitus toimia meidän varsinaisen tuotantomoodlen kautta.
  Anna-Leena

 5. Antti Partanen said

  Ainakin Samsungin B2700:lla oli ongelmia ohjelman toimimisessa. Sivut aukesi oikein hyvin, mutta kun ohjelma ei toiminut niin tein kyselyn netissä.

 6. Juho Korhonen said

  En koettanut ohjelmaa kännykälläni, koska aavistin jo etukäteen kysymysten pituuksia, joihin on melkoisen vaikea vastata rajatulla näpäimistöllä.

 7. Kari Kokkonen said

  Itsekään en ole ohjelmaa käyttänyt kännykällä, koska en tiedä että kuinka paljon datasiirtoa ohjelman käytöstä voi tulla. Kannattaako ilman datapakettia ohjelmaa kokeilla?

 8. Noora Heikkinen said

  Tein kyselyn netissä, koska epäilin että siihen olisi hankala vastata kännykällä. mTuutori ja kysely vaikuttivat kuitenkin toimivan ihan hyvin Nokian 2760.

 9. Vesa Kumpulainen said

  Ei tollaset hienoudet toimi mun 19€:n samsungissa, joten tein kyselyn netissä.

 10. Sami Halonen said

  Itsekin vastasin kyselyyn netissä, en viittinyt puhelimen näppäimillä alkaa vastauksia naputtelemaan.

 11. Mika Korhonen said

  netissä vastailen. Jos koulu kustantais datasiirtoyhteyden kännykkään, niin voisi varmaan harkita sitäkautta vastaamistakin.

 12. Antti Partanen said

  Valitettavasti, vieläkään mobiilisovellus ei toimi, joten projektin sisältö jää melko vajaaksi. Kyselyihin vastaaminen netissä onnistuisi varmasti jotenkin yhdistettynä nykyiseen moodleen. Luultavasti tällä tavalla vastausprosenttikin olisi parempi.

 13. Juho Korhonen said

  Paljoa kiinnostanut ohjelmaa koettaa luokasta kuuluneiden huonojen kokemusten takia ja puhelimen näppäimistön pienuuden takia. Eikä kiinnostanut paljoa vapaa ajalla maksaa omasta pussista data yhteys maksuja, kun kyseyyn vastailisi puhelimella.

 14. Henri Miettinen said

  Kyselyt ihan jees. Tunnilla vastattu.

 15. joku said

  komment

 16. Petra Kylmämaa said

  Aika turha vehje, kun ei kerta kännykällä toimi. Ja muutenki vaikea alkaa pitempiä selostuksia kännykän näppiksellä tekemään. Alotuskysely oli ihan jees, mutta muissa ei oikeen ollu mitään pointtia. Ja mottukaan ei toiminut puhelimella, kun applella ei ole flash-tukea, joten sen voisi poistaa ja tehdä yksinkertaisemmaksi.

 17. Petra Kylmämaa said

  Eikö sähköposti aja saman asian?!

 18. Matti Ilvonen said

  Mobiilitutorointi voisi olla ihan hyvä jos opiskelijatutoreilla olisi mahdollisuus lähettää joukkotekstiviestejä tärkeistä asioista holhoamilleen oppilaille. Ainakin opintojen alussa. Uudet oppilaat lukevat huonosti sähköpostia ja aina opiskelijatutoreiden ja tutoroitavien aikataulut eivät käy yksiin tai kaikki tutoroitavat eivät ole paikalla.

 19. Terho Häkkinen said

  Kännykkäsoftaa en ole testannut omalla puhelimellani, joten siitä en pysty sen kummemmin kommentoimaan. Tekstiviestit on helpompi huomata kuin sähköposteja, mikä on plussaa mTuutorille, mutta muuten en oikein osaa sanoa onko tästä sitten sen enempää hyötyä. Ehkäpä tämä kaipaa jotain lisää toimintoja?

 20. Noora Heikkinen said

  Vaikea sanoa mitään. Jäi melko vähäiseksi kokemukset tästä. Miinuksena ainakin se etteivät kyselyt toimineet kännykässä kunnolla.

 21. Mika Korhonen said

  päivitän edellistä vastaustani. Täysin samaa mieltä, kuin aikaisemminkin.

 22. Henri Miettinen said

  Sitä samaa kun aikaisemminkin..

 23. Mikko Mulju said

  nokialaisen kosketusnäyttöviritelmässä toiminut ihan ookoo. testi moodlea ei ole tullut testailtua.

 24. Markus Avikainen said

  Kyselyt toimivat ainakin testimoodlella hyvin. Puhelimella en ole testannut vielä, sillä ei ole datapakettia siinä.

 25. Kari Kokkonen said

  Ryhmätekstiviestit ovat ihan jees idea, tavoittavat luultavasti paremmin kuin s-postit. Ja ei tällä systeemillä oikeastaan mitään tee tekstareiden lisäksi.

 26. Veli-Pekka Lehtonen said

  Moodle softa ei toiminut Samsungin härökännykässä vaikka yleensä yksinkertaisen java ohjelmat pyörivät.

  Koko testin tavoite ja idea jäi hämäräksi, sitä ei oikeastaan millään selvennetty. Tätä kautta kiinnostus koko hommaan lopahti alkuunsa.

  Ennen kommentointia tosin kerrottiin jostain tekstiviesti ominaisuudesta. Se taisi ainakin toimia, ja vaikutti ihan näppärältä.

 27. Jarkko Kuosmanen said

  kännykkään ladattava ohjelma toimi nokia 5800 puhelimessakin, mutta kun poistin liittymästäni internetin niin en ole sen jälkeen käyttänyt. ensimmäiseen kyselyyn vastasin puhelimella onnistuneesti ja loppuihin vastasin tietokoneella.

 28. Matti Ilvonen said

  Ei ole tullut uutta kyselyä. Vanhaan (Syksy 2010) kyselyyn voi vastata niin usein kuin haluaa. Kalevikin pystyy vastaamaan Syksy 2010 kyselyyn vaikka Kaleville ei pitäisi tulla koko kyselyä.

 29. Kalevi said

  Komeenti Matin viestiin:
  Sami on lähettänyt uuden kyselyn ETB9ST-ryhmän oppilaille, joten Matin ei pitäisikään saada kyselyä.
  Minä olin aiemmin testitarkoitksessa ryhmän oppilas, mutten ole enää, joten minun ei pitäisi saada Samin kyselyä.

 30. Mikko Mulju said

  Pitäisikös sitä meille tulla sit vielä kysely, ja miksi siihen toiseen pystyy vataamaan loputtomasti?

 31. Mika Korhonen said

  Noniin terppa.
  Tänne piti käydä kirjoittamassa jotain tekstiä, saadakseen opintopisteet.
  Omasta mielestäni nuo ryhmätekstarit oli aivan loistava ominaisuus. Muista ominaisuuksista en oikein osannut keksiä itselleni mitään hyötyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: