Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

KUO8ST

Posted by Pentti Ojajärvi : 09.12.2009

KUO8ST-ryhmän kokemukset mTuutori-sovelluksen käytöstä.
 
 Klikkaa Jätä kommentti ja kirjoita omat mielipiteesi
 
 
 

 

Mainokset

3 vastausta to “KUO8ST”

 1. Riina Nikula said

  Vastaan mobiilituutoroinnin kyselyihin testimoodlen kautta, kun minua mietityttää tiedonsiirtomaksut jos käyttäisin puhelintani tässä. Koskaan minun kännykässäni ei ole ollut nettiä, joten liekö edes osaisin osaisin käyttää. Sain kyllä hyvää ohjeistusta opettajalta siihen. Odottelen vain jotta liittymäasiani selviää, olen aikomassa vaihtaa operaattoria- katselen sitten mitkä hinnat ovat voimassa.

  Eilen olisi ollut apua mtuutorista kun eräs opettajamme laittoi sähköpostia puoli yhdeksältä, jotta tunnit peruttu kymmenestä kahteentoista. Se, joka ei aamuisin aukaise konetta, saatikka koulun sähköpostia, jäi asiasta pimentoon ja tuli ”turhaan” koululle. Jos kaikilla olisi tämä puhelimsessaan käytössä, asia tulisi reaaliajassa kaikkien tietoon. Mutta pitääkö koulu olla 24/7 mukana elämässä? En ainakaan haluaisi kun vietän iltaa kavereideni kanssa tai vapaapäivää yksinäni, niin puhelin piiputtaisi mtuuturointiviestin saapuneen. Voisiko siinä olla tulevaisuudessa raja, jotta viestejä saa tulla vain klo 7-18 välillä?

  Tutustuttiin eilen testimoodleen, se on aika monipuolinen. Vielä jäi mietityttämään, tuleeko kännykkään viesti kaikista tapahtumista, viesteistä, uutisista mitä sinne testimoodleen opettaja laittaa..? Kun meillä ei ainakaan sähköpostiin tullut viestiä uusimmasta kyselystä. Vaihtoehtojahan oli monia, minkä otsikon alla opettaja haluaa viestinsä lähettää, niissä lienee nämä erot- toisista ilmotetaan sähköpostiin, toisista ei.

  Mutta kokonaisuudessaan on mielenkiintoista olla mukana projektissa, toivottavasti saan pian liittymäasiat kuntoon ja pääsen katsomaan kännykkäversiotakin…

 2. Riitta Junnila-Savolainen said

  Nyt pystyin laittamaan opettajan sairastumisesta viestin kännykkään mutta tieto tuli vielä liian myöhään opiskelijoille koska sain tiedon vasta klo 9.05 kun tunnit olisivat alkaneet 8.00. Terästäytymistä täytyy nyt saada tiedonkulkuun opettajien välille niin että saadaan sairastapaukset nopeasti opiskelijille tiedoksi. Opiskelijalle on turhauttavaa odotella tunti ja saada sitten taskuun viesti, että tuntia ei ole.

 3. Riina Nikula said

  Nyt on testauksia testailtu. Kännykkäversio jäi kokonaisuudessaan minulta pois. Paitsi kyllä minulle aina tuli tekstiviesti että kysely on moodlessa, käythän vastaamassa siihen. Ja tuo jo edellä puhuttu asia opettajan sairastumisesta tuli kännykkääni.

  Meillä on jokaisen opintojakson jälkeen tullut testimoodleen kysely, jossa on muutamilla täplävastauksilla ja muutamilla avovastauksilla pyritty tuomaan esille sen jakson hyvät, oppimista ja tietotaitoa lisäävät puolet ja asiat. Toisen opintovuoden päätteeksi oli muistaakseni kyselyä menneistä opinnoista ja tulevaisuuden haaveista. Näin tuntuu, että kyselyt olivat vain pakollinen juttu- koska niistä ei koskaan muulloin puhuttu asiayhteydessään. Ehkä senkin aika vielä tulee, mutta ainakin tähän mennessä ne ovat olleet mielestäni kylläkin ajatuksia herättäviä, mutta muuten turhia. En tiedä, onko niillä ollut tarkoitusta tai tuleeko olemaan tarkoitus, jotta saataisiin opettajia ja opiskelijoita kommunikoimaan enemmän pitkäkatseisesti tulevaisuuteen eikä vain juuri tähän hetkeen ja meneillään oleviin töihin.? Ehkä en ole ymmärtänyt vieläkään ihan tämän ideaa…

  Mielestäni kokeilu oli sinänsä puutteellinen, koska vain yksi opettaja oli mukana. Kokeilu olisi kannattanut suorittaa vaikka yhden koulun resursseilla- jolloin kaikki opettajatkin olisivat sitoutuneet tähän ja tieto olisi ehkä kulkenut paremmin niin opettajien kuin opiskelijoidenkin välillä. Nyt ajattelen esim. suunnitteluopettajan sairastumista- jolloin hänen piti ilmoittaa opintotoimistoon? tai toiselle opettajalle, joka sitten laittoi viestiä tämän ohjelman kautta minulle. Ja kun luokastani ei muut osallistuneet kokeiluun, viesti tavoitti vain pienen määrän opiskelijoita. Ja kuten ensimmäisessä viestissäni tänne kirjoitin, että tiedonsiirtomaksut mietityttivät- joka olikin muistamani mukaan niitä suurimpia asioita jolloin opiskelijat päättivät etteivät ala tähän kokeiluun. Sama miinus-asia oli se vapaa-ajan ja koulu-ajan rajan heikentyminen- puhuimme silloin aluksi koulussa, ettei ole kiva saada illalla tai vapaapäivänä kännykkään viestiä että nyt olisi kysely johon pitäisi vastata tms. Mielestämme koulun ei tarvitse olla läsnä vapaa-aikanamme. Eikö se riittäisi jos koulun sähköpostin lukee kerran päivässä vähintäänkin..

  Välillä tuntuu hankalalta kun on niin monta paikkaa netissäkin mitä koulunkin puolesta käytetään. On Moodle, nyt testimoodle, wip:pi, asion työjärjestykset, sähköposti. Tehtäviä pitää palauttaa opettajille moodleen, koulun u-levylle, opettajan sähköpostiin, paperiversiona yms. Ehkä ei liittynyt asiaan, mutta jos vielä tämmöinen mobiilituutorointi tulisi pakolliseksi, olisi se vielä yksi linkki ja asia lisää tuohon jonoon. Ja yhä edelleenkin mietityttää se kännykkään laittaminen- kun kaikilla opiskelijoilla ei ole uusimpia kännyköitä joilla pääsee nettiin- saatikka sellaista liittymää missä saisi rajattomasti käyttää tiedonsiirtoa. Koulumme on muutenkin kallis hankkiessamme kaikki materiaalit itse, joten ei opiskelijapudjetilla enää pysty ylimääräisiin datamaksuihin.

  Olisikohan siinä jotain ajatuksia kokeilusta. Näyttää olevan minulla aika negatiivista sanottavaa, mutta näin olen nyt kokenut tämän. Ehkä negatiivisuus riippuu itsestäni, en ottanut ehkä tarpeeksi tosissani tätä, sillä silloinhan minun olisi pitänyt ladata kaikki mahdolliset ohjelmat kännykkäänkin. Mutta ajatukset kulkevat samaa rataa aina alkuvaiheista loppuun…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: