Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

Pilotointi jatkuu

Posted by mottu : 02.05.2010

Projektissa mobiilisovelluksen ja sen käytön pilotointi opiskelijoiden ohjauksessa on edennyt puoleen väliin. Pilotonti on nyt kiihkeimmillään ja pilotointi jatkuu lokakuun 2010 loppuun asti. Pilotoinnista saatavat kokemukset ovat tärkeitä niin sovelluksen lopullista kehitystyötä ajatellen mutta myös opiskelijan ohjauksen etätuutorointiproseesimallin työstämistä ajatellen. Meidän tulee saada mahdollisimman paljon kokemusta opintopolun erivaiheesta, jotta löydämme ne kriittiset kohdat opiskelijan opintopolussa johon meidän tuutoropettajan tulisi kiinnittää huomioita ja keskittää ohjausta.

Myös opettajien tulisi pohtia minkä tyyppisiä kyselyjä / kysymyksiä opiskelijoille tehdään, mikä niiden funktio on, miten saa parhaiten tietoa opiskelijoiden ohjaustarpeesta, millaisiin asioihin opiskelijat kokevat tarvitsevansa ohjausta yms. ja fokusoida ohjaus juuri oikein. Väline ei saa jäädä pääasiaksi vaan ohjauksen sisältöön tulisi kiinntää jatkossa huomiota

Tulemme siirtämään mTuutorin molempien organisaatioiden (Savonia-amk, PKamk) tuotanto Moodleen alkusyksyyn mennessä, jonka jälkeen kaikki pilotoivat opettajat kouluttavat oman yksikkönsä opettajat käyttämään mTuutoria ja siten saadaan uusi menetelmä opiskelijoiden ohjaukseen F2F lisäksi. Voimme myös laajentaa mTuutorin käyttö muulle henkilökunnalle kuten opintotoimistoon, kv-toimistoon ja myös opiskelijatuutoreiden käyttöön.

Anna-Leena

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: