Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena

Opiskelijan oppimisprosessin tukemiseksi

Mottu-projekti päättyi 30.6.2011

Posted by mottu : 11.08.2011

Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena- projekti päättyi 30.6.2011.

Projektin tavoitteena on ollut kehittää ja löytää ratkaisuja opiskelijan oppimisprosessin ohjaamisen tukemiseksi mobiiliteknologian avulla ja näin pidemmällä aikataululla ehkäistä opintojen keskeyttämistä ja edistää opintojen normiaikaista etenemistä. 

Projektissa kehitettiin ja tuotettiin mobiilisovellus (mTuutori) opiskelijan oppimisprosessin ohjaamisen tukemiseksi. Mobiilisovellus mTuutori integroitiin ammattikorkeakoulun Moodle oppimisympäristöön ja se on kaikkien käytettävissä. Projektissa pilotoitiin mobiilisovellusta (mTuutoria) opiskelijan ohjauksessa opiskelijan opintopolun eri vaiheessa eri koulutusohjelmien opiskelijoiden kanssa. Pilotoivat opettajat kouluttivat projektin loppuvaiheessa organisaatioden opettajia ja muuta henkilökuntaa mTuutorin käyttöön ja näin he saivat uuden työvälineen opiskelijan ohjaamiseen. Työstimme projektiryhmässä etätuutorointiprosessi- mallin, jossa kuvaamme etätuutoroinnin (mobiilisovellus, sosiaalinen media) mahdollisuudet opiskelijan opintopolun eri vaiheessa.  Etätuutorointiprosessista toteutettiin Flash-animaation henkilökunnan käyttöön. Etätuutorointiprosessi- malli ei ole irrallinen muusta opiskelijan ohjauksen kokonaissuunnitelmasta, vaan se on lisä ja uusi mahdollisuus opettajille opiskelijan ohjausta varten.

Projektissa tehtiin tutkimus, jossa tiedonkeruumenetelminä oli strukturoitu kysely-lomake ja teemahaastattelu niin pilotoinnissa mukana oleville opiskelijoille kuin opettajille. Tutkimuksen tuloksia on esitetty julkaisussa: MITÄ SAIMMEKAAN AIKAAN – vaikuttavuuden arviointia Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena – projektissa. Julkaisussa: Kokemuksia mobiilituutoroinnista – Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena- projekti, D4/2/2011. Julkaisussa on lisäksi kaikkien pilotoivien opettajien artikkelit omista kokemuksistaan.

mTuutorin integraatio tehtiin Savonia-ammattikorkeakoulussa Moodle- oppimisympäristöön ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa päätetään myöhemmin mTuutorin käytöstä ja jalkauttamisesta.

Projektin tärkeimpiä tuotoksia

  1. mTuutori- mobiilisovellus integroituna Moodle- oppimisympäristöön. mTuutorin käyttöohjeet niin opettajille kuin opiskelijoille (myös englanninkieliset versiot)
  2. Etätuutorointiprosessi-mallin Flash- animaation ja etätuutorointiprosessi- mallin matriisi tulostettavana pdf-tiedostona (myös englanninkielinen versio). Prosessi-malli opiskelijan henkilökohtaisen oppimisprosessin tukemiseksi mobiiliteknologian avulla.

Anna-Leena Ruotsalainen
projektipäällikkö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: